2021-10-17 09:13:07• hírek • Szatmár.ro

Húsz éves, koronavírus-fertőzött várandós nő vesztette életét a megyei kórházban

Egy héttel azt követően, hogy koronavírus-fertőzés miatt beutaltak egy 20 éves várandós nőt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, október 16-án életét vesztette – hozzátartozói a kórház előtt gyülekezve magyarázatot követeltek.
 

 

A Szatmár.ro információi szerint a 20 éves felsőboldádi nőt még október 9-én, férje szállította kórházba, ahol a sürgősségin kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Ez után a beteget a járványkórházba utalták be, viszont állapota csak romlott, ezért néhány nap múlva visszaszállították a megyei kórházba, hogy mesterséges lélegeztetést alkalmazzanak nála. Nem sokkal később azonban elhunyt.


A szombati tragédiát követően a nő hozzátartozói még aznap a kórház előtt gyülekezve, hangoskodva igyekeztek válaszokat kapni a 20 éves nő halálát illetően. A feszült hangulatot végül a helyszínre kiszálló rendőri és csendőri erőknek sikerült lecsillapítaniuk.



A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője, Constantin Demian így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „Nagyon sajnálatos ami a fiatal hölggyel történt, aki terhessége 26-27. hetében járt éppen. A beteg október 9-én került be a kórházba, ott egy PCR-teszt kimutatta, hogy koronavírus-fertőzött, ezért átszállították a járványkórházba, ahol állapota gyorsan romlott, olyannyira, hogy október 16-ára vér-oxigén szaturációja 70%-ra esett vissza, így mesterséges lélegeztetést kellett alkalmazni nála. Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy a beteg nem volt beoltva, sőt, a kórházban tartózkodás alatt végig elutasította a kezelést, még az oxigénmaszkot is. Így súlyos oxigénhiányos állapotba került, minek okán elkerülhetetlen volt a lélegeztetőgép. A halál pontos okát viszont csak a boncolást követően határozzák meg a kollégák” – nyilatkozott a szóvivő.

 

A 20 éves nő hozzátartozóit viszont felháborította a tény, hogy a szakemberek nem kérték a család beleegyezését mielőtt a várandós nőt átszállították volna az intenzívre, ahol lélegeztetőgépre került és később elhunyt. A családtagok állítása szerint több koronavírus-tesztet is elvégeztek odahaza, melyek közül csak egy, a legutolsó mutatta ki, hogy szerettük elkapta a fertőzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: